Almindelig lydighedstræning

Alm.Lydighedstræning er det, som de fleste vel nok forbinder med en hundeskole - nemlig at lære hunden at gå, sidde og ligge pænt, og i det hele taget at kunne styre hunden, når vi som hund og fører skal færdes i menneskesamfundet.

Målgruppen er voksne hunde (over 12 mdr.) samt unghunde som har gennemført hvalpetræning svarende til Ve.H.shvalpehold.

Træningen foregår på hold for øvet eller let øvet.
Se de planlagte holdstarter her.

Træningsmål

Den almindelige træning har til formål at

  • sikre stabilitet og sikkerhed i øvelserne. Hunden skal ex.vis dække længere tid og med forskellige former for distraherende elementer.
  • få afstand på øvelserne. Ex.vis skal hundeføreren kunne forlade hunden i "dæk" - og hunden skal blive til ny kommando gives.
  • indlære håndkommandoer. Og dermed mulighed for at kunne styre hunden over større afstande.

Indlæringsprocessen baserer sig stadig på motivation - men nu kender hunden alle kommandoerne..

Videregående træning

Vi supplerer jævnligt lydighedstræningen med discipliner som apportering, sporsøg, rondering, feltsøg og meget andet næsearbejde. Vi har ikke specielle hold til disse discipliner - men vores instruktører er altid klar til at efterkomme de fleste ønsker om at "snuse" til disse former for videregående træning.

Hvis hunden har gennemført hvalpetræning svarende til Ve.H.shvalpe- eller unghundehold, har den allerede stiftet bekendtskab med flere af øvelserne.

Gadetræning

Undertiden flytter vi træningen væk fra den beskyttede træningsplads, og ud "i samfundet" hvor hunde (og førere) får lejlighed til lidt miljøtræning. For nogle hunde kan det være en voldsom begivenhed at stifte bekendtskab med en bus, en elevator eller "modellerne" i udstillingsvinduerne.

På forskellige gadeture ta'r vi disse udfordringer op og sørger for at hunde og hundeførere reagerer "fornuftigt" - således at hundene stille og roligt lærer sig at tackle så mange situationer som muligt i det menneskabte miljø.